Rendendements-denken voor (kleine) architectenteams

Als architect-ondernemer een simpel, duurzaam én winstgevend bedrijf uitbouwen met slechts een klein of middelgroot team van (architect-)medewerkers is niet altijd evident…

Het rendabel krijgen en houden van jouw architectuuronderneming blijkt dan ook vaak een hele uitdaging. 

En daarbij is niet enkel jouw persoonlijk ondernemerschap van belang, maar spelen ook de gedrevenheid, de kwaliteit en het potentiëel van je medewerkers een grote rol. 
 
Nadenken over het rendementsvraagstuk van je team en dus ook van je onderneming doe je daarom beter vroeg dan laat. 
 
En vroeg, dat is in dit geval op donderdag 14 maart tijdens het GRONDSLAG 2024 event in Grimbergen. 

Wat is GRONDSLAG 2024?

Tijdens GRONDSLAG 2024 gaan we samen op zoek naar oplossingen voor een aantal van de meest voorkomende vraagstukken waar kleine en middelgrote architectenteams mee te maken krijgen in het huidige economische (en politieke) architectuurklimaat. 
 
We creëren een moment om de koppen bij elkaar te steken, om even stil te staan en om samen na te denken richting anders en beter.
 
Daarbij maken we bij wijze van denkoefening tabula rasa met de huidige toestand binnen de architectuursector en vertrekken we vanuit een volledig nieuw organisatorisch denkkader
 
Van daaruit gaan we op zoek naar nieuwe, toekomstgerichte strategieën om de (financiële) groei van jouw onderneming te versnellen. 
 
Daarnaast worden er ook ervaringen en inzichten gedeeld en wordt er tijd gemaakt voor een publieksdebat. 
 
Maar er worden ook concrete oplossingen aangereikt die jij op korte termijn kan gaan toepassen om de teamwerking binnen jouw kantoor te optimaliseren. 
 
Zo weet jij na GRONDSLAG 2024 al meteen wat jouw eerste stap kan zijn richting een meer duurzame toekomst voor jezelf en voor iedere speler binnen jouw ploeg!  

'Ik ben er ook bij op 14 maart!'

Waarover gaat GRONDSLAG 2024?

Tijdens GRONDSLAG 2024 gaan we samen aan de slag met jouw voornaamste uitdagingen als architect-ondernemer met een klein of middelgroot team: 
 
 • Je voelt aan dat de communicatie met je medewerkers niet altijd even vlot verloopt en je wil daar graag verbetering in brengen. 
 
 • Je hebt soms het gevoel dat jij en je medewerkers er andere denkbeelden en doelen op nahouden, terwijl jullie eigenlijk aan hetzelfde zeel zouden moeten trekken.  
 
 • Je weet dat er meer zit in je medewerkers, maar je wil graag strategieën aangereikt krijgen om het er ook -liefst op een aangename manier- uit te halen.  
 
 • Je medewerkers willen/eisen een hoger loon, maar beseffen niet dat ze daar eerst iets tegenover moeten zetten, wat de onderlinge verstandhouding niet ten goede komt. 
 
 • Je wil het rendement van je medewerkers verhogen, zodat op die manier ook je bedrijfsomzet verhoogt (en je hen op termijn ook beter kan betalen). 
 
 • Je hebt medewerkers met groeipotentiëel, maar wil graag -eventueel samen met hen- ontdekken welke herpositioneringen er in de toekomst zouden kunnen zijn binnen jullie teamstructuur.
 
Zijn één of meerdere van deze topics ook relevant voor jou en je architectenteam? 
 
Dan nodigen we jou (of jullie) heel graag uit om verder in de diepte van deze materie te duiken tijdens GRONDSLAG 2024!

Wie kan deelnemen aan GRONDSLAG 2024?

In de eerste plaats nodigen we jou als architect-ondernemer uit om samen met ons te komen nadenken richting anders en beter.
 
Want als leider van een architectenteam ben jij het die de krijtlijnen uitzet voor een sterke, duurzame en winstgevende teamwerking
 
Maar ook (een deel van) je team is welkom!
 
Want misschien heb jij wel architect-medewerkers in wie je nu reeds groeipotentiëel ziet. Mensen die je graag wil betrekken bij het verder uitstippelen van jullie gezamenlijke toekomst
 
Tijdens GRONDSLAG 2024 draait het immers allemaal om teamversterking.
 
Het schrijven van een win-win-verhaal is mogelijk, ook en zeker binnen onze sector. Dus laten we op zoek gaan naar nieuwe, zinvolle teamstrategieën om dit samen te bereiken! 

Waarom deelnemen aan GRONDSLAG 2024?

Uiteraard is GRONDSLAG 2024 een unieke kans om even stil te staan en na te denken over jouw toekomst als ondernemer en die van je team.
 
Maar dit event is meer dan dat…
 
 • Je komt terecht in een warme community van ambitieuze, sympathieke architect-ondernemers. Alleen dit al maakt het de moeite om langs te komen! 
 
 • Je maakt nieuwe connecties met architecten van over heel Vlaanderen. Wat dan weer kan leiden tot korte, maar soms zelfs ook tot langdurige samenwerkingsverbanden. 
 
 • Je leert de dingen eens vanuit een andere invalshoek benaderen. En nieuwe inzichten leiden tot groei. Altijd.  
 
 • Je krijgt op een paar uur tijd een aantal strategieën aangereikt die je meteen gaat kunnen inzetten om jouw (financiële) situatie én die van je medewerkers op korte termijn te verbeteren
 
 • Je wordt een hele namiddag en avond verwend met heerlijke food & drinks. Want jezelf versterken als ondernemer mag ook gewoon plezant zijn, toch?  
 
 • En last but not least: Met jouw deelname aan GRONDSLAG 2024 zet je mee je schouders onder een sterker architectuurlandschap in Vlaanderen. En daar worden we met z’n allen beter van!

WAAR & WANNEER ?

Donderdag 14 maart 2024

16:00-21:00

@HI! Site

Antwerpselaan 1, 1853 Grimbergen
Deze inspirerende eventlocatie -een ontwerp van Plus Office Architects- bevindt zich in de directe omgeving van Brussel en is makkelijk bereikbaar voor wie uit de richting van Gent, Antwerpen of Leuven komt.
 
Er is een ruime, gratis parking voor de deur.

PRO
GRA
MMA

16:00

ontvangst en verwelkoming 
met coffee & sweets
 

16:30

radicaal omdenken in 3 stappen
° VERSTERK JEZELF
° VERSTERK JE TEAM
° VERSTERK ONZE SECTOR
 

17:30

HOT TOPICS debat

HOT TOPIC 1 
(vanuit het perspectief van de architect-ondernemer):
erelonen & vrijemarktdenken

HOT TOPIC 2
(vanuit het perspectief van de architect-medewerker):
verloning & rendementsdenken

19:00 (tot 21:00)

netwerkoverleg 
met food & drinks

Koop je ticket(s)!

!!! Op dit moment gingen reeds 71% van alle tickets de deur uit, dus wacht niet te lang als ook jij er graag bij wil zijn !!!

Als architect-ondernemer bedraagt jouw deelnameprijs aan het GRONDSLAG 2024 event €150 (excl. BTW):

Heb jij een gemotiveerde architect-medewerker in jouw team zitten waarvan je het groeipotentiëel graag wil gaan ontdekken? 
 
 Dan is ook hij/zij meer dan welkom om jou te vergezellen tegen een gereduceerd tarief van €75 (excl. BTW) voor een architect-medewerker en €50 (excl. BTW) voor een architect-stagiair.

Zijn er nog vragen?

“Kan ik ook deelnemen als architect-medewerker zonder aanwezigheid van mijn werkgever?”

Dat kan zeker! 

Ook al proberen we tijdens dit event toe te werken naar de algemene versterking van architectenteams, toch kan je ook individueel deelnemen. 

We zijn er immers van overtuigd dat élke architect baat heeft bij een beter inzicht in de (groei)mogelijkheden die onze sector biedt. 

“Euh… Ik weet niet of ik mijn medewerkers wel wil laten ‘groeien’…”

Laten we meteen het grootste misverstand aangaande GRONDSLAG 2024 uit de weg ruimen: Jouw medewerkers gaan na deelname aan dit event niet plots opslag komen eisen. Oef…
 
De denkoefeningen die we samen gaan opzetten gaan net over het verhogen van het rendement van jouw medewerkers. 
 
Jouw architect-medewerker zal dus eerst moeten ontdekken welk gewicht hij/zij in de schaal wil werpen om jouw onderneming mee te laten groeien. Daar zal hij/zij op termijn iets voor terug kunnen krijgen. 
 
Financiële groei -zowel voor architect-ondernemers als voor medewerkers- draait rond outputverhoging en rendementsverhoging. 
 
Tijdens GRONDSLAG 2024 gaan we dan ook samen op zoek naar manieren om dit in teamverband te realiseren zodat er in the end alleen maar winnaars zijn! 
 
“Moet ik dan al mijn medewerkers meebrengen? Niet iedereen is even meedenkend, maar ik wil ook niemand uitsluiten.”
 
Je hoeft zeker niet al je medewerkers mee te brengen naar GRONDSLAG 2024. Maar grijp dit moment aan om even na te denken wie je (zelfs in het hypothetische geval) wel of niet een ticket zou gunnen. 
 
Als je niet wil investeren in de groei van een medewerker, welk toekomstperspectief biedt deze samenwerking dan? 
 
Anderzijds zijn er ook zeer goede, vaak trouwe medewerkers die zelf weinig ambitie hebben om bij te leren of beter te gaan renderen binnen jouw bedrijf. En dat is dan ook weer ok, zolang dit voor jullie beiden werkt.
 
“Amaai, dat event duurt lang!”
 
Inderdaad. We nemen 5 uur lang de tijd om onze hersens te pijnigen (en om onszelf daarna te belonen met lekker eten en drinken).
 
We hebben dan ook heel wat te bespreken en de problemen die we samen gaan oplossen zijn van een bepaalde complexiteit…
 
Daarom nemen we graag onze tijd om eens helemaal in de diepte te duiken. 
 
Want stilstaan bij wat er fout loopt om daarna from scratch nieuwe en betere strategieën richting groei te bedenken, dat doen we als architecten veel te weinig, toch? 
 
“Ik geraak er niet om 16u00. Kan ik ook later nog aansluiten?”
 
Zeker! 
 
Indien jij nog iets op je agenda hebt staan die namiddag, kan je perfect nog later op de namiddag/avond aansluiten. 
 
Een medewerker van het event zal jou dan gezwind naar je plekje begeleiden zodat je daarbij niemand hoeft te storen. 
 
En ook omgekeerd hoef je niet helemaal tot op het einde te blijven indien je nog andere avondlijke verplichtingen hebt. Je komt en gaat dus wanneer je wil. 
 
“Oei, Grimbergen. Zo ver…”
 
Wake up call: Dit is Vlaanderen. Niks is hier écht ver. Maar we begrijpen deze bedenking. 
 
Opdat jij gespaard zou blijven van alle fileleed, hebben we de timing van het event dan ook zo opgesteld dat je vòòr de file kan toekomen en pas na de file weer naar huis hoeft. 
 
Onze keuze voor een (architecturaal interessante) locatie in het centrum van het land heeft anderzijds ook heel wat voordelen. Zo is het een unieke kans om ook eens gelijkgezinde architecten uit andere provincies te ontmoeten.
 
“Ik kom liever zonder mijn team. Maar ik ga daar niemand kennen. Awkward…”
 
We begrijpen je terughoudendheid als jij voor het eerst deelneemt aan dit soort event en je nog niemand kent.
 
Maar no worries, wij zorgen ervoor dat jij je meteen op je gemak voelt. 
 
Er wordt tijdens GRONDSLAG 2024 volop ingezet op het connecteren met andere deelnemers. Dus je hoeft zeker niet bang te zijn dat je niemand gaat hebben om mee te praten. 
 
Je kan je dan ook beter zorgen maken over het feit dat je op het eind van de avond niet uitgepraat gaat zijn. 😉

powered by

GRONDSLAG 2024 is een initiatief van GRONDWERK, coaching & community voor architecten
 
Sinds 2020 ondersteunt GRONDWERK ambitieuze architecten die zichzelf willen versterken vanuit een correcte visie op ondernemerschap.
 
INSPIRATIE
Anders leren denken over jezelf, de anderen en de wereld begint bij het aangereikt krijgen van nieuwe, verfrissende inzichten.
 
EDUCATIE
Vanuit de theorie van het ondernemerschap ontwikkelen we nieuwe methodes, specifiek voor architecten.
 
MOTIVATIE
Om dit alles ook toe te passen op jouw praktijk als architect, bieden we jou via onze coachingtrajecten ook de nodige motivatie. Zo behaal jij steeds de gewenste doelen. 
 
OFFLINE EVENTS
Tijdens  onze live events bij jou in de buurt tref je andere architecten uit onze community en leer je van elkaar.
 
ONLINE CONNECTIE
Ook tussen de live events door blijven we als community met elkaar in contact via verschillende digitale platformen.
 
KENNISDELING
Door op genereuze wijze onze kennis met elkaar te delen, helpen we anderen vooruit, maar komen we ook zelf sneller tot resultaten.
 
Graag meer weten over onze events, inspiratiesessies, workshops en coachingtrajecten voor architecten? 
 
Check dan even onze website of volg ons op Instagram!